- Değişiklik başvuruları, şirketi temsili yetkililer ya da yetkililerin MERSİS üzerinden vekalet verdiği kişiler tarafından yapılabilir. Başvuru yapılabilmesi için sözü geçen kişilerin https://mersis.gtb.gov.tr adresine giriş yaparak MERSİS’e üye olmaları gerekir. 


- Başvuru yapacak kişilerin öncelikle sicil kayıtlarındaki unvan, adres, sermaye, ortak,yönetim kurulu, yetkili gibi bilgilerini kontrol etmeleri, eksiklik ya da hata durumunda sicil kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir.


- Tescil edilmek üzere ibraz edilecek kararlardaki tescile tabi hususların MERSİS’e girilerek TSM onayına gönderilmesi ve talep no’sunun başvuru dilekçesine yazılması gerekli olup,MERSİS talebi olmayan tescil başvuruları kabul edilmeyecektir.


-İçeriğinde tescile tabi husus bulunmayan olağan genel kurullar tescil edilmeyeceğinden,yetkili tarafından imzalanmış dilekçe ekinde sicil dosyasına konulmak üzere İlgili Ticaret Odasına teslim edilmelidir

- Merkez sicil altında tescil edilen ek işyeri kapanışlarına devam edilecek olup, ek işyeri nakli tescili yapılmayacak, ayrı bir sicil numarası altında şube açılışı başvurusu aranacaktır.


- Sigorta acenteliği feshi başvurusu yapılabilmesi için daha önce tescil edilen sigorta acenteliği vekaletnamesinin MERSİS’te güncelletilmesi gereklidir.


- Yabancı ortak, yetkili, yönetim kuruluna ilişkin MERSİS’te kaydı bulunmayan yeni kişilerin girişleri, kuruluş başvurularında olduğu gibi MERSİS Destek ekibince devam edecektir.